fbpx
Camouflage van vitiligo - Glow With The Flow - Arnhem
1031
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1031,page-child,parent-pageid-940,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Camouflage van vitiligo

Camouflage van vitiligo

Vitiligo is een chronische huidaandoening. De huid verliest pigment, doordat de pigmentcellen geen melanine meer aanmaken. Er ontstaan witte vlekken op de huid of witte plukken in het haar. Vitiligo kan allerlei vormen en formaten hebben. Soms is er een donkere rand om de vlek zichtbaar, maar niet altijd. Vitiligo komt voor op het hele lichaam, maar meestal:

√ in het gezicht (rondom mond, neus, ogen)
√ op handen en voeten
√ in de oksels
√ rondom de geslachtsdelen
√ bij de ellebogen en de knieën

Er zijn twee soorten vitiligo:

Vitiligo vulgaris of non segmentalis: symmetrische vlekken aan beide zijden van het lichaam.
Vitiligo segmentalis: asymmetrische vlekken, aan één kant van het lichaam. Deze vorm komt veel minder vaak voor.

Verloop

Hoe de vitiligo zal verlopen is voor iedereen anders, en daardoor niet te voorspellen. Bij de meeste patiënten wordt vitiligo erger, afgewisseld met periodes waarin de vlekken stabiel zijn.

Ga voor meer informatie over vitiligo naar vitiligo.nl.

Behandeling van vitiligo

Om vitiligo te kunnen behandelen, moeten de vlekken drie jaar stabiel zijn. Voorafgaand aan de behandeling is er altijd een intake. Op basis daarvan maak ik een behandelplan, waarin ik o.m. het aantal benodigde behandelingen en de kosten vermeld.

De gedepigmenteerde vlekken op de huid behandel ik m.b.v. dermatografie (medische tatoeage of medische pigmentatie): met behulp van een zeer fijne naald breng ik pigmenten in de huid. De pigmenten kies ik zo, dat ze de eigen huidskleur het zo goed mogelijk benaderen.

Zomer- en winterhuid

De pigmentatie vindt altijd plaats op de winterhuid, omdat de huid het grootste deel van het jaar die tint heeft. Als je in de zomer bruin wordt, zul je dus weer verschil zien: de behandelde gebieden tonen dan weer lichter, zo licht als de winterhuid. Uiteraard is het raadzaam om je huid in de zomer goed te beschermen tegen de zon.

Goed om te weten

Er zijn altijd meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen de opeenvolgende behandelingen zit ca. 6 weken. Zo krijgt de huid de kans om helemaal te herstellen. Direct na behandeling toont de huid donkerder dan hij uiteindelijk zal zijn. Na ca. vijf dagen benadert de kleur de gewenste tint.

De behandeling met pigmenten kost tijd en geduld, maar is de moeite waard. Maar het volgende is goed om te weten:

√ als de ‘originele’ huid erg licht is, heeft pigmenteren weinig zin. Het effect van de behandeling is dan te minimaal.
√ het is niet aan te raden om erg grote aaneengesloten vlekken te behandelen. De tijd- en geldinvestering is behoorlijk, en de kans is groter dat het resultaat tegenvalt.

 

Meer informatie over de mogelijke behandelmethoden?
Neem contact op >>

Lees meer over andere toepassingen van dermatografie >>

Tepelhof met vitiligo, voor en na pigmentatie