fbpx
Oplossingen bij alopecia - Glow With The Flow - Arnhem
949
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-949,page-child,parent-pageid-940,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Oplossingen bij alopecia

Oplossingen bij alopecia

Alopecia areata is – hoogstwaarschijnlijk – een auto-immuunziekte met haaruitval tot gevolg. Alopecia areata betekent pleksgewijze haaruitval; het kan gaan om haaruitval van hoofdhaar, gezichtshaar en lichaamshaar. Alopecia areata komt bij mannen en bij vrouwen voor, en op elke leeftijd.

Het verloop van alopecia areata is onvoorspelbaar en bij iedere persoon anders. Bij 70 tot 80 procent van de mensen met alopecia herstelt de haargroei zich spontaan binnen enkele maanden tot een jaar. Of dit blijvend is, is niet met zekerheid te zeggen.

Verschillende vormen van alopecia

Er zijn verschillende vormen en gradaties van alopecia:

√ Alopecia areata: pleksgewijze kaalheid, die zich overal op het lichaam kan voordoen;
√ Alopecia totalis: ontbreken van haargroei op het hoofd;
√ Alopecia universalis: ontbreken van haargroei op het hoofd en het hele lichaam;
√ Alopecia diffusa: ongebruikelijk veel haarverlies over het hele hoofd;
√ Alopecia androgenetica: mannelijke kaalheid, die ook kan voorkomen bij vrouwen.

Ga voor meer informatie over alopecia naar de website van de alopeciavereniging.

Oplossingen bij alopecia

Pigmentatie van de wenkbrauwen en wimpers (permanente make-up)

Vrouwen en mannen met alopecia kunnen we helpen door middel van dermatografie, bijvoorbeeld door het pigmenteren van de wenkbrauwen en wimperlijn. Dit is beter bekend als permanente make-up.
Wimpers en vooral wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor de uitdrukking in je gezicht. De hairstroke techniek, met dunne haartjes, 3D gepigmenteerd, bereik je een heel natuurlijk effect, bij vrouwen en mannen. De beschikbare pigmenten zijn prachtig naturel van kleur, en voor ieder huid- en haartype is er een geschikte tint.

Meer over deze behandelingen lees je hier >>

Pigmentatie van de schedel

Bij pigmentatie van de schedel bereiken we het mooiste resultaat als er nog eigen haar aanwezig is. Met hairstrokes (dunne haartjes, in een 3D techniek) op de kale of kalende plekken wekken we de suggestie dat er haar is en wordt de ‘inkijk’ op de hoofdhuid aanzienlijk verminderd. Volledige pigmentatie van de schedel, als er geen eigen haar meer aanwezig is, is ook een mogelijkheid.

Pigmentatie van de kin en kaak

Bij verlies van baardhaar geldt hetzelfde principe: ook deze kale of kalende plekken kunnen we stukken minder zichtbaar maken met hairstrokes. De haartjes ogen natuurlijk en passen qua kleur perfect bij de eigen haarkleur.

Meer informatie over de mogelijke behandelmethoden?
Neem contact op >>

Lees meer over andere toepassingen van dermatografie >>