fbpx
Tatoeage van de tepelhof - Glow With The Flow - Arnhem
843
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-843,page-child,parent-pageid-940,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Tatoeage van de tepelhof

Tatoeage van de tepelhof

Een nieuwe tepelhof (areola) na borstkanker

Als je na borstkanker een borstreconstructie hebt gehad, ontbreekt vaak de tepelhof (areola). De borst oogt dan net iets minder ‘borst’. Tatoeage van de tepelhof zorgt voor het mooie laatste accent. De borst oogt mooier, je lichaam is optisch weer meer in balans. Tatoeage van de tepelhof kan eenzijdig en uiteraard ook tweezijdig worden gedaan.

Na borstverkleining

Ook na een borstverkleining, waarbij de tepelhof verzet wordt, kan tatoeage van de tepel de borst weer mooier maken. De rafelige randjes en witte ring rondom de tepelhof die vaak ontstaan na borstverkleining worden optisch een stuk verfraaid, de littekens rondom verminderd.

Bij vitiligo of een zeer kleine tepelhof

Soms bevat de tepelhof – bijvoorbeeld wegens vitiligo – geen pigment of zijn er witte vlekjes ontstaan. Of is de tepelhof zeer klein, zeer licht of praktisch afwezig. Ook deze tepelhoven kunnen prachtig worden getatoeëerd.

Tattoo of …?

In feite is de tatoeage van de tepelhof geen tatoeage, maar een pigmentatie. We werken namelijk niet met inkten, maar met pigmenten die prachtig overeenstemmen met de natuurlijke kleur van de huid van de tepelhof. De pigmenten gaan iets minder diep de huid in dan tattoo-inkten en vervagen in de loop van een paar jaar (trouwens: tatoeage-inkten vervagen ook en worden vaak wat ‘viezig’ van kleur. Pigmenten worden alleen lichter).
Die vervaging is juist goed: de eigen huid verandert immers ook en verliest in de loop van de jaren pigment. Ook de vorm van de borst verandert met de jaren, omdat de huid slapper wordt. Zo kunnen we om de paar jaar de tepelhof aanpassen aan de vorm en tint van de borst.

Zo gaat tatoeage van de tepelhof in zijn werk.
Bekijk het filmpje.

Meer weten over tatoeage van de tepelhof?
Neem gerust contact op! >>

Reconstructie van de tepelhof met 3D pigmentatie. Resultaat na 1e behandeling
Tepelhoftatoeage na reconstructie met eigen weefsel
Tepelhoftatoeage na reconstructie met eigen weefsel
Tatoeage van de tepelhof, na borstreconstructie
Verbetering van littekens, tatoeage van de tepelhof. Resultaat na 2 behandelingen met microneedling en een kleine touch-up met pigment. Nog 1 à 2 behandelingen te gaan.
Tepelhof met vitiligo, voor en na pigmentatie
Tepelhof van man met vitiligo, voor en na pigmentatie
Tatoeage van de tepelhof na borstreconstructie
Tepelhof met heel weinig pigment, waardoor hij nauwelijks zichtbaar is