fbpx
wat is... dermatografie - Glow With The Flow - Arnhem
894
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-894,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

wat is… dermatografie

Camoufleren of juist weer zichtbaar maken

Bij dermatografie, of medisch tatoeëren, worden kleurstoffen in de huid gebracht met behulp van naaldjes. Dermatografie wordt bijvoorbeeld toegepast voor het camoufleren van littekens, wijnvlekken, brandwonden en vitiligo. Ook kan er een nieuwe tepelhof worden getatoeëerd bij vrouwen die bijv. na borstkanker een borstreconstructie hebben gehad.

Het terugbrengen van de wenkbrauwen, bijvoorbeeld na chemotherapie of bij alopecia, of de reconstructie van een teen- of vingernagel is ook mogelijk met dermatografie. En zo zijn er nog veel meer toepassingen >>

Medisch pigmenteren of tatoeëren

Dermatografie wordt ook medische pigmentatie of medisch tatoeëren genoemd. De techniek is zeer vergelijkbaar met tatoeëren, maar bij dermatografie werken we met pigmenten in plaats van met inkten en de kleurstoffen gaan iets minder die de huid in. Het pigment vervaagt dan ook in de loop van een paar jaar. Een medische tatoeage moet na 3 à 5 jaar bijgewerkt worden.

Zelfherstellend vermogen van de huid

Overigens werken we bij dermatografie niet altijd met pigmenten. De huid heeft een enorm zelfherstellend vermogen. Met bijvoorbeeld microneedling in combinatie met een werkstof, geven we de huid een zetje om zich eerst zelf te verbeteren. Dit werkt vaak heel goed bij bijvoorbeeld littekens en brandwonden. Pigmentatie kan dan de finishing touch zijn.

Lees meer over wat er allemaal kan met dermatografie/medische tatoeage, en voor welke aandoeningen het toepasbaar is >>

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?
Neem contact op >>

Camouflage litteken knie
Camouflage litteken op knie mbv microneedling en pigment
Reconstructie van de tepelhof met 3D pigmentatie. Resultaat na 1e behandeling
Camouflage en verzachten van litteken op bovenarm. Boven voor behandeling, onder na 2 behandelingen met microneedling en pigment.
Tepelhof met vitiligo, voor en na pigmentatie
Littekens arm - voor de behandelingen en na 3 behandelingen, tijdens het genezingsproces.
Twee nieuwe vingernagels: groots effect met pigmentatie!
Behandeling van litteken met microneedling