fbpx
richtlijnen voor nazorg - Glow With The Flow - Arnhem
724
page-template-default,page,page-id-724,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

richtlijnen voor nazorg

Nazorg

Tijdens het aanbrengen van pigment in de huid gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de behandelde huid goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot hij volledig genezen is.
√ Houd de huid 3 dagen droog (douchen met een zwembrilletje, gezicht schoonmaken m.b.v. wattenschijfjes of washandje)
√ Gebruik minimaal 3 dagen geen make-up op het behandelde gebied
√ Vermijd de eerste 3 dagen veel zweten door sporten
√ Ga minimaal 10 dagen niet met de huid in de volle zon of onder de zonnebank
√ Vermijd ook (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden
√ Raak de huid zo min mogelijk aan. Was eerst je handen voordat je je huid verzorgt
√ Krab of pulk niet aan de korstjes of velletjes die gaan ontstaan
√ Bedek de huid niet met strakke of bevuilde kleding
√ Dek de huid niet af met pleisters of verband
√ Bij jeuk, trekkerigheid of irritatie: smeer de huid in met Bepanthenzalf of vaseline
√ De behandelde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht. Gebruik altijd een zonnebrandproduct met hoge beschermingsfactor. Gebruik in de eerste weken  na de behandeling een sunblock
√ Neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Na de behandeling

Na elke behandeling zul je gaan vervellen en wordt er pigment afgestoten, soms wel tot 40 procent. De kleur van (vooral) je wenkbrauwen is direct na de behandeling dan ook een stuk intenser en donkerder dan hij uiteindelijk wordt. Schrik hier niet van, dit effect is snel weer weg. Met het vervellen – en onder invloed van daglicht – vervaagt de kleur en wordt hij minder intens. Ook kunnen er stukjes pigment helemaal verdwijnen waardoor er minuscule lege plekjes ontstaan. Je zult het resultaat dan misschien zelfs te licht vinden. Bij de volgende behandeling wordt de kleur verder opgebouwd: het nieuwe pigment wordt toegevoegd aan het al aanwezige pigment. Ook de vorm wordt verder geperfectioneerd en evt. lege plekjes ‘opgevuld’. Als de huid hersteld is zijn de kleur en de vorm zoals ze horen te zijn. Tijdens de (optionele) derde behandeling worden de laatste details bijgewerkt.